Audi R18 e-tron quattro 2014

Bilen som ska försvara Audis Le Mans-titel

Söndagen 23 juni gick Audi R18 e-tron quattro i mål som första bil i Le Mans 24-timmars 2013. Nu visar Audi upp första bilden på den uppdaterade versionen som ska försvara titeln 2014.

Audi har vunnit Le Mans 24-timmarslopp de fyra senaste åren. Den tyska biltillverkaren siktar på en femte raka triumf 2014 och det tänker man göra med en uppdaterad version av de två senaste årens vinnarbil – hybridracern R18 e-tron quattro.

Nu visar Audi Sport i Ingolstadt och Neckarsulm upp första bilden på bilen som har justerats för att möta det tekniska reglemente som gäller för nästa års tävling och – som man formulerar det – är byggd för högsta effektivitet.

 Efter mycket arbete på ritbordet och i datorer är det i dag dags för nya Audi R18 e-tron quattro att känna på asfalt för första gången. Platsen för bantesterna är som vanligt Sebring International Raceway i USA.

Innan årets utgång ska bilen och nyheterna presenteras till fullo.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!