080115-wirdheim-japan

Björn Wirdheim fortsätter köra japanskt

Björn Wirdheim förlänger sitt fabrikskontrakt med Toyota i det Japanska Super GT-mästerskapet. Efter en lyckad debutsäsong 2007 tillsammans med Team Le Mans får Björn förnyat förtroende 2008.

Toyota gör 2008 en storsatsning där man bland annat värvat före detta Honda-föraren och fjolårsmästaren Daisuke Itoh som blir Björns stallkamrat.

– Det känns skönt att kunna göra allting officiellt när det kommer till min Super GT-styrning och valet av min nya stallkamrat hade inte kunnat bli bättre. Daisuke vann mästerskapet förra året och är nu en av veteranerna i serien. Han tar naturligtvis med sig värdefull information som både jag och Toyota kommer att kunna dra nytta av inför och under säsongen. Den viktigaste förbättringen inför årets satsning blir att jag får en konkurrenskraftig stallkamrat, säger Björn.

– Toyota är mitt uppe i utvecklingsarbetet av 2008 års version av den Lexus SC430 som vi kommer att använda oss av. Själv kommer jag att göra de inledande testerna i början av februari inför säsongstarten på Suzuka den 16 mars. 

Det Japanska Super GT-mästerskapet omfattar nio deltävlingar varav en i Malaysia. I konkurrens med Honda och Nissan tog Toyota senast hem mästerskapstiteln 2006. Björn Wirdheim går in på sin tredje säsong som proffsförare i Japan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!