Björn Wirdheim kör Formula Nippon!

Förre Formel 3000-mästaren Börn Wirdheim hade en tuff säsong förra året och det har länge varit oklart vart han ska ta vägen i år. Nu uppger Forza-motorsport.se att Wirdheim ska till Japan och Formula Nippon.

Formel 3000-mästaren Björn Wirdheim drar till Japan! Smålänningen kommer att köra full säsong i Formula Nippon. Det uppger websiten Forza-Motorsport.se. Wirdheim skall köra för teamet Dandelion som förra året tog andraplatsen i teammästerskapet. Wirdheims stallkamrat blir hemmaföraren Katsuyuki Hiranaka som förra säsongen blev trettonde man i mästerskapet, då tävlande han för ett annat stall. Wirdheim testade nylingen Formula Nippon i Japan och övertygade då genom att vara snabbast. En karriär i Japan behöver inte vara någon slutpunkt, tvärtom kan framgångar där leda till fina kontrakt i europa eller USA. Ralph Firman tog sig från japansk racing till Formel 1, Rickard Rydell tävlade där för Toyota innan han blev fabriksförare för Volvo och numera Seat. Första tävlingen för Wirdheim går 1-2 april på Fuji Speedway.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!