Björn Wirdheim vann Monacos GP

Tredje gången gillt för Björn Wirdheim på Monacos gator som vann i helgen med Ronnie Petersons gamla Formel 1-bil.

2003 var Björn Wirdheim på väg att vinna Formel 3000-klassen i Monaco men missbedömde situationen och stannade några meter innan mål! Nu i helgen gjorde han dock allt rätt och vann Grand Prix de Monaco Historique.

Björn ställde upp klassen för Formel 1-bilar mellan 1966 och 1972. Den March 711 han tävlade med kördes av bland andra Ronnie Peterson, då i Race of Champions 1971. En tävling som avgjordes på Brands Hatch och inte ingick i VM. Ronnie kraschade.

Björn Wirdheim hade en stenhård duell med britten Stuart Hall loppet igenom och i mål var Hall mindre än halvsekunden bakom.

– Det kändes helt fantastiskt att få stå överst på prispallen i Monaco, säger Björn Wirdheim. Man får inte många chanser att tävla här i sitt liv och jag har gjort det tre gånger och nu också vunnit.

Svensk seger i Grand Prix de Monaco Historique 2018 då Björn Wirdheim var först över mållinjen i sin klass.

På plats i Monaco för att titta och sedan gratulera till segern fanns Ronnie Petersons dotter Nina Kennedy.

Längre ner i resultatlistan, på plats tolv, placerades sig den March 701 som Ronnie Peterson Formel 1-debuterade i. Detta just på Monacos gator 1970 med en sjundeplats som resultat.

För två år sedan gjorde tevekommentatorn och tidgare racingföraren Eje Elgh ett försök i Monaco-loppet med samma bil som Björn och slutade på en elfteplats

.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!