100802-racingsvenskar Foto: Bildagentur Kräling / MINI / F. Kräling Motorspo

Blandade racingsvenskar – blandade resultat

Det var en hel del svenskar ute och rörde på sig på racingbanor i Europa i helgen. Det blev blandade resultat.

Om man ser det rent resultatmässigt gick det bäst för Daniel Haglöf som vann ett lopp i Mini Challenge på tjeckiska Brno och blev sexa i det andra sedan bilen fått sig en liten törn. Fredrik Lestrup blev trea i båda loppen som kördes i samband med WTCC. Haglöf ligger tvåa totalt i mästerskapet.

Timmy Hansen fortsätter ta fina placeringar i Formula BMW som körde tillsammans med Formel 1 på Hungaroring. I första loppet tvingades han bryta med motorskador men han kom tillbaka i det andra och blev fyra och var inte långt ifrån pallen.

Inte fullt lika bra gick det för Marcus Ericsson i GP2-klassen. Han har problem att hänga med och blev inte bättre än tolva och tia i de två loppen.

I det klassiska 24-timmars loppet på Spa Francorchamps deltog två svenskar. Stefan ”Lill-Lövis” Johansson blev tionde totalt i en Audi R8 LMS och på placeringen efter lade sig Calle Rosenblad i en Porsche 911 GT3 RS.

På hemmaplan kan vi konstatera att Carl Philip Bernadotte kunde ta sin allra första racingseger i GT Endurance på Kinnekulle. Han tävlade som vanligt i sin Porsche 911 men GT Endurance är en något mer amatörmässig klass än Carrera Cup. Icke desto mindre, en seger är en seger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!