100429-BMW åter till DTM

BMW åter till DTM!

BMW:s ledning har tagit ett principiellt beslut att återvända till DTM och utmana ärkerivalerna Audi och Mercedes.

Det handlar om att återvända 2012 då ett nytt DTM-reglemente ska börja gälla. För att BMW verkligen ska komma tillbaka har de vissa krav, men arrangörerna ITR är så pass sugna på BMW att detta mer är en formalitet.

Ett slutgiltigt beslut tas innan årets slut. Bilen som ska användas kommer i alla fall till det yttre att minna om M3, vi vet ju i dag inte hur det nya reglementet kommer att se ut.

BMW kommer att lägga alla sina motorsportresurser på standardvagnsracing. En comeback i Formel 1 är sålunda inte planerad.

2011 kommer de att ha en 1,6-liters turbomotor klar för att använda i mästerskap som använder det då nya Super 2000-reglementet, som WRC och WTCC. Hur BMW:s involvering officiellt kommer att se ut i WTCC är inte spikat. Men företaget är mycket intresserat av att BMW-bilar utan fabriksstöd tävlar där och kommer att utveckla bilar som säljs till attraktiva priser.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!