060807_ville

BMW bryter med Villeneuve!

Formel 1-föraren Jacques Villeneuve och stallet BMW-Sauber går skilda vägar. Det gjordes klart i dag efter att Villeneuve valt att inte delta i Ungerns GP under gårdagen.

I vintras fick Villeneuve kontrakt för en säsong med BMW-Sauber, en säsong som gått hyfsat för kanadensaren. Totalt har han tagit sju poäng och som bäst slutat sexa. I förra loppet på Hockenheim ring kraschade den förre F1-världsmästaren i hög fart och valde därför att inte starta Ungerns GP som kördes under söndagen. BMW-Saubers tredjeförare Robert Kubica ersatte och slutade sjua i sitt första F1-lopp någonsin men glädjen blev kortvarig - det visade sig att Kubicas bil vägde för lite och han diskvalificerades.

BMW och Villeneuve har sedan dess talat mycket och har nu kommit fram till att inte fortsätta sitt samarbete, Villeneuve får bryta kontraktet med fem lopp kvar av säsongen.

- Vi har full förståelse för att Jacques inte vill köra under rådande omständigheter. Vi respekterar hans val och önskar honom lycka till i framtiden, säger Mario Theissen, chef för BMW motorsport.

- Självklart är det tråkigt att det ska bli så här, jag hade sett fram emot ett längre samarbete med BMW, säger en besviken Jacques Villeneuve till sin officiella hemsida. Vad som händer med Villeneuve nästa säsong återstår att se, han lär dock inte komma tillbaka till BMW.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!