090120-bmw-f1

BMW F1.09 debuterar

Formel 1-fantasternas blickar riktas idag mot Valencia och presentationen av BMW-Saubers bil för 2009: F1.09.

Liksom de senaste tre åren väljer BMW-Sauber att presentera sin nya Formel 1-bil på Circut de la Comunitat i Valencia, inte allt för långt från den livliga aktivitet som pågår på portugisiska Algarve Motor Park (se länkar nedan).

Det nya reglementet har inneburit att så gott som all tidigare erfarenhet har blivit förvisad till soptunnan, menar BMW. Aerodynamik och vingar är de visuellt tydliga ändringarna men även annat har fått ses över. Man har bland annat modernifierat framaxeln och designat en helt ny bakaxel. Motorns  driftsäkerhet har även varit i fokus då de de nya reglerna kräver att den ska hålla i tre lopp mot fjolårets två.

Bilen må vara ändrad men staben kring den, som förarna Robert Kubica och Nick Heidfeld, är intakt.

– Vi hoppas att vi är lika starka i början av denna säsong som vi var 2008 och har möjlighet att hålla den nivån, berättar Kubica.

BMW-Sauber vann sitt första Grand Prix i Kanada förra året och har ända sedan starten som eget Formel 1-stall 2006 varit ett av de största hoten mot "de två stora" - McLaren och Ferrari.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!