Foto: www.dtm.com

BMW M3 DTM officiell

Sist ut inför 2012 års säsong presenterade BMW sin DTM-bil på tyska Hockenheim-banan. Nästa år blir det klassiska duster mellan BMW M3 DTM och ärkerivalerna Mercedes C Coupé och Audi A5 DTM.

Audi och Mercedes har redan visat upp sina DTM-bilar som de förberett inför nästa säsong. Nu sluter BMW upp och gör därmed comeback på DTM-banorna för första gången på 16 år. 

 Bilen testas fortfarande inför racesäsongen. Tidigare har BMW Motorsport visat upp en mattsvart bil men den M3 DTM-bil BMW nu visar upp är dekorerad i full krigsmålning. Karossen har sin grund i den gamla tvådörrars E92-karossen på den utgående modellen 3-serie. Anledningen till det är att BMW bara visat upp fyrdörrars-bilen av nya 3-serie än så länge. Om BMW ställer upp även 2013 lär karossen ha bytts ut till dess.Under skalet finner den som tittar en 480 hästars V8 på fyra liter som klarar av att skicka upp tävlingsbilen i 100 kilometer i timmen på tre sekunder.

Toppfarten på 300 km/h kommer förarna i de tre teamen från BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM och BMW Team RMG få känna på under nästa säsong. Britten Andy Priaulx och brassen Augusto Farfus är redan bekräftade som förare till 2012 års DTM-säsong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!