090206-Bourdais ToroRosso

Bourdais kvar hos Toro Rosso

Toro Rosso har bekräftat att Sebastien Bourdais kommer att stanna kvar ytterligare en säsong i Formel 1-stallet. Samtidigt ryktas det om att ett nytt amerikanskt stall äntrar F1-cirkusen.

Den fyrfaldige Champ Car-vinnaren hölls på halster länge och fick slåss med bland andra Takuma Sato om den åtråvärda platsen. Sebastien Bourdais hade problem att hänga med Sebastian Vettel i början av förra årets säsong men gjorde bättre ifrån sig under andra halvan.

Det här beslutet innebär att samtliga platser i Formel 1 är bekräftade för 2009, utom de två platserna i det nedlagda Honda-teamet. Om någon köper det och ställer upp är dock fortfarande oklart. 

Det ryktas även om ett amerikanskt Formel 1-team, USF1, men om det blir verklighet återstår att se. Det är inte bästa tänkbara tidpunkt att starta en Formel 1-satsning nu, vare sig i USA eller någon annanstans.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!