Bra nystart för STCC!

När våren på allvar anlände till i alla fall södra Sverige blommade svensk racing ut igen. Nya STCC startade väldigt bra på Ring Knutstorp i helgen.

Volvo/Polestar har hela tiden sedan det konstaterades att STCC skulle köra med fjolårets TTA-bilar framstått som favorit. Vid årets första test, även det på Ring Knutstorp, var också Volvoföraren Robert Dahlgren snabbast. Men när det nu var skarpt läge klev WestCoast Racing med sina BMW-siluetter fram. Richard Göransson och Fredrik Larsson tog varsin poleposition för lördagens två race. Men när starten gick var det likväl Volvo med Robert Dahlgren som pep iväg och tog starten. Det tog dock inte lång stund innan Richard Göransson tog sig förbi och därefter drog iväg mot en överlägsen seger.

Bakom var det dock hårdare. Fredrik Larsson gjorde en dålig start från pole position men var snart uppe och attackerade Robert Dahlgren. Det bar sig dock inte bättre än att det blev för trångt och Fredrik Larsson fick släppa förbiytterligare två Volvoförare, Thed Björk och Linus Ohlsson. Larsson var nu omringad av blåa Polestar-Volvos men gav inte upp. Med fem varv kvar tog han sig förbi Thed Björk och slutade trea efter suveränen Richard Göransson och Robert Dahlgren. Fyra Thed Björk, femma Linus Ohlsson och sexa fjolårsmästaren i TTA, Fredrik Ekblom. Samtliga i Volvo.

I de bakre regionerna kunde vi konstatera att prins Carl Philip Bernadotte har racingtakter i kroppen vi inte trodde. Han utmanades av veteranen Mattias Andersson i sin Dacia men gav svar på tal och drog ifrån. När Carl Philip Bernadotte därefter försökte sig på Daniel Haglöf, Saab, var han på väg förbi men fick ett hjul utanför banan och snurrade. Men, gott gry i grabben! Heat två blev inte lika spännande. Richard Göransson lyckades inte förvalta sin poleposition. Thed Björk från startruta två tog starten och förblev i ledning loppet igenom. Halvvägs närmade sig Richard Göransson men ville inte riskera en krasch med ett omkörningsförsök utan nöjde sig med andraplats.Fredrik Larsson trea ännu en gång före ett koppel Volvobilar.

Största överraskningen var att fjolårsmästaren i TTA Fredrik Ekblom bara mäktade med två sjätteplatser. Men, dåligt kval och då blir det så. Svårt att köra om och framförallt team kamrater. Hyfsat med publik även om vi ännu inte fått någon officiell siffra. Tippar på runt 4 000 personer. Live-tv på SVT1 är bra för sponsorer och de som inte orkar ta sig till banan, men obra för arrangörerna. Nästa race på Solvalla om en månad, då ett enda 40 minuter långt sådant.

Resultat, heat 1 Ring Knutstorp topp 10:

1. Richard Göransson, 20 varv

2. Robert Dahlgren + 9,786

3. Fredrik Larsson + 12,853

4. Thed Björk + 13,196

5. Linus Ohlsson + 13,939

6. Fredrik Ekblom +14,172

7. Robin Rudholm + 17,745

8. Joakim Mangs + 24,912

9. Daniel Haglöf + 32,050

10. Mattias Andersson + 33,000

Resultat, heat 2 Ring Knutstorp topp 10:

1. Thed Björk, 20 varv

2. Richard Göransson, + 0,878

3. Fredrik Larsson, + 7,977

4. Robert Dahlgren, + 9,561

5. Linus Ohlsson, + 10,224

6. Fredrik Ekblom, + 10,473

7. Robin Rudholm, +13,416

8. Joakim Mangs, + 21,161

9. Daniel Haglöf, + 28,587

10. Niclas Olsson, +29,058

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!