070514_svenskar_i_tjeckien

Bra resultat av svenska STCC-förare ute i Europa

Thed Björk vann två av tre tävlingar när han tävlade i Tjeckien i helgen. Richard Göransson imponerade med en tredjeplats på Nürburgring.

Thed Björk körde först med en DTM-Audi från 2004 i det tre timmar långa loppet på Most-banan. Han hade pole position och gick direkt upp i ledning. Men när han lämnade över till till sin andreförare började problemen. En punktering och en trasig hjulupphängning ödelade dagen.

Men Thed hade imponerat på teamet och efter en liten vila fick han ta över deras fyrhjulsdrivna Super Touring-bil i stället. Denna låg då på artonde plats totalt men Thed körde upp den till femte plats och seger i klassen.

Därefter ville det tjeckiska BRT-teamet att han skulle köra även söndagens lopp i Super Touring-bilen vilket Thed gjorde.

Thed gjorde ingen besviken då heller, utan tog sin andra klass-seger. 

- Det var som att kliva tillbaka till 2001, då jag blev tvåa i STCC med en A4 Quattro. Det var en riktigt fin fabriksbil och jag var på åkhumör, så det gick bra, sa Thed Björk.

Richard Göransson tog en imponerande tredjeplats i en fyratimmarstävling på Nürburgring Nordschleife. Göransson placerade sig framför flertalet bilar ur högre klasser under ett lopp som bjöd på riktigt svåra förhållanden.

Under tävlingen delade Göransson bil med Claudia Hürtgen och Johannes Stuck. Trion stötte på riktigt svåra väderförhållanden med ömsom sol, ömsom hällregn. 

- Detta var helt klart den största racingupplevelsen jag haft och då menar jag inte positivt. Mitt körpass var blandat med upptorkande bana och ösregn!

Trion körde en BMW Z4 Coupé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!