Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Bra svenska insatser i Dubai 24h

24-timmarsloppet i Dubai blev en stor framgång för Mercedes SLS AMG GT3 som hade tre bilar på prispallen. Deltagande svenskar lyckades bra.

Tämligen otippat var 32-årige Max Nilsson den bäste svensken på andra plats, hans bästa resultat någonsin. Svensken, som körde sitt första 24-timmars, har under drygt tio år tämligen obemärkt tävlat i formelbilsracing men har på senare år konverterat till sportvagn.

 Andreas Simonsen, även han i Mercedes, slutade på tredje plats och hade på slutet en stenhård uppgörelse med Edward Sandström. Edwards BMW Z4 var med i den absoluta toppstriden då en gummirest täppte till spjällhuset och bilen tvingades i depå för reparation.

 Edward gjorde en stark uppkörning och var på de avslutande varven hack i häl på Simonsen. Då var dock däcken slitna och Edward snurrade och blev fyra. Edwards team vann tävlingen i fjol och var besvikna över placeringen. Fredrik Lestrup var den fjärde svensken i en betydligt motorsvagare Mini. Hade förstås inget med tätstriden att göra men vann sin klass vilket var målsättningen. I Lestrups team, som slutade 25:a totalt, ingick bland annat Cora Schumacher, fru till Ralf Schumacher.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!