Mattias Ekström seger DTM Foto: HOCH ZWEI

Bra svenskhelg på Hockenheim

Det var många svenskar i elden när DTM-finalen kördes på Hockenheim i helgen. Flera svenska framgångar noterades.

Mattias Ekström har gjort en formidabel andra halva av DTM med bland annat tre segrar på fyra lopp. I finalen blev han sexa vilket räckte till att säkra andraplatsen totalt i mästerskapet. Audi-kollegan Martin Tomzyk segrade totalt.

Ola Nilsson gjorde en strålande körning i VW Scirocco R Cup och säkrade även han andraplatsen totalt i mästerskapet efter att ha kört upp sig de sista varven från sjätte till tredje, det var vad som behövdes.

Helgens ende svenske segrare var dock Felix Rosenqvist som tog sin första seger i Formula 3 Euroseries. Han har tidigare i år vunnit F3 Masters på Zandvoort vilket var en ännu större bedrift men i Euroseries har det inte burit till seger förrän nu. Felix var även tvåa i ett annat av helgens tre heat och satte nytt varvrekord. Johan Eriksson slutade som bäst sjua i ett av helgens tre lopp.

Johan Kristoffersson tog sig an Europa-eliten i Carrera Cup och slutade på en femtonde plats totalt efter en stark uppkörning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!