Brabham återuppstår – här är nya bilen

Brabham klingar klassiskt och i maj gör märket comeback. I detta klipp visas den nya bilen BT62 – men hinner du ser den?

Den 2 maj presenteras en bil från Brabham – ett av de verkligt klassiska namnen när det kommer till motorsport. Grundaren 

Jack Brabham blev 1966 den första och hittills ende att vinna Formel 1-VM i en bil han själv konstruerat.

Brabham kom att tillverka en mängd bilar till olika klasser, främst formelbilar.

Under 1990-talet gick märket i graven för att återuppstå 2014, då med Jacks son David vid rodret och siktet är inställt på sportvagnsracing.

Foto: Wikipedia/Typ932

 Brabhams märkligaste bil, BT46B - "fläktbilen", vann Sveriges Grand Prix 1978 men förbjöds på det. Varvrekordet höll sig till 2009.

Den 2 maj ska man presentera BT62 men nu har man släppt en klipp på bilen. Det gäller dock att hänga med då den bara ses svischa förbi under ett test. Mer fylligt, i all fall ljudmässigt, är ett tidigare klipp där vi får höra motorn. Klippet ser (hör) du nedan.Även om bilen sägs vara framtagen för tävlingsbruk så ryktas det om att man även kommer att presentera en gatlegal version.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!