Bridgestone för samman F1-team

Ferrari, Toyota, Williams och Midland inleder ett samarbete i Formel 1. Det är de fyra som kör på Bridgestone däck och de kommer nu tillåta varandra att se de andras testresultat från däcken.

I Formel 1 är det oftast vattentäta skott mellan stallen men i år blir det ändring. Ferrari, Toyota, Williams och Midland (ex-Jordan) kommer att samarbeta vad gäller däck. Desa fyra tävlar på Bridgestone och kommer nu att tillåta jämförelser mellan teamen vid tester. Alla data kommer att överföras till en databank där teamen har fri insikt. Bridgestone har koncentrerat sig hårt på Ferrari och efter ett tufft 2005 har de nu fyra team att serva och på detta sätt kan det bli lättare att få reda på var problemen ligger. Är det bilen eller däcken som är fel, eller kanske rent av föraren? Eller en kombination av något av detta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!