110106-cadillac cts-v Foto: License Agreement - Please read the following impo

Cadillac CTS-V Coupé Race Car

Vi avbryter rapporteringarna om försäljningssiffror hit och försäljningssiffror dit med lite mer lättsmälta nyheter. Här är vrålsnabba Cadillac CTS-V Coupé som tävlingsbil.

Årets Detroitsalong öppnar upp besöksportarna på måndag och den som kliver in i de stora mässhallarna får göra sig beredd på att mötas av en färgglad Cadillac CTS-V Coupé.

Men det handlar inte om någon bondtrimmad bil med jättevinge, utan i stället om Cadillacs inträdesbiljett till racingserien Sports Car Club of America World Challenge GT som de nu ska göra comeback i.

GM:s korta pressmeddelande som kom med bilderna nedan är torftigt, så tyvärr har vi inga faktauppgifter om bilen. Men vi vet att den redan i vanligt gatutförande är en ruskigt potent vagn med 564 hästkrafter och 747 newtonmeter plockade ur 6,2 liter V8. Det fick Teknikens Världs Jonas Borglund bekräftat för sig i nummer 25/2010 när han körde just CTS-V Coupé som gör 0-100 km/h på 3,9 sekunder och toppar 308 km/h. Hans första intryck när han körde den då i november var:

”Herre jösses vilket fett, sjukt, dåraktigt, vansinnigt underbart monster”.

Vi vågar nästan lova att Cadillac CTS-V Coupé som tävlingsbil är ännu mer vansinnigt underbar då det mesta lär vara vässat till det yttersta – väghållning, vikt, balans och kanske till och med motorkaraktären.

Nästa vecka har vi alla uppgifter om bilen och den 25-27 mars får vi se den ”in action” för första gången när den står vid startlinjen i St. Petersburg i Florida och ska ta sig an konkurrenterna på banan.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr