Foto: Mediaempire

Camaro Cup öppnar för fler bilmodeller

En av Sveriges deltagarmässigt största racingklasser, Camaro Cup, breddar nu ytterligare – och öppnar för fler modeller, i form av Ford Mustang och Dodge Challenger.

Racingklassen Camaro Cup, som körts som entypsklass tillsammans med STCC, har under lång tid varit en av de största klasserna i Sverige deltagarmässigt. Nu öppnar man för att bredda sig ytterligare – då det från nästa år även kommer att vara möjligt att köra Ford Mustang. Från 2014 kommer ett tredje alternativ vara tillgängligt, Dodge Challenger.

”Det finns ett stort intresse för amerikanska bilar i Sverige”, säger Mikael Eklund, ordförande i Camaro Cups förarförening. Nytt blir också reglementet i form av en ny motor, en 6,2-liters aluminium-V8. I och med att klassen inte bara inkluderar Camaro i framtiden kommer också namnet att ändras, men till vad är inte riktigt klart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!