090106-dakar-2009-dag4

Carlos Sainz tätt före Tina Thörner

Fjärde dagen av Dakarrallyt innebar att fjärde sträckan i tävlingen avverkades. Nasser Al-Attiyah med Tina Thörner kammade hem gårdagens seger, sin andra. Men i dag fick de för andra gången se sig besegrade av rallyspanjoren.

Första sträckan i Dakarrallyt vann Al-Attiyah/Thörner, andra vann Carlos Sainz, tredje vann Al-Attiyah/Thörner och i dag, fjärde sträckan mellan Jacobacci och Neuguen (45,9 mil), var det omvända resultat igen – Carlos Sainz. Men hack i häl placerade sig Nasser Al-Attiyah med sin kartläsare Tina Thörner, de var endast sex sekunder bakom i sin BMW. På tredje plats placerade sig en Mitsubishi, nämligen skidåkaren Luc Alphand, 2 minuter och 18 sekunder bakom Al-Attiyah/Thörner.

Eje Elgh som vi inte hittade några resultat för under gårdagen placerade sig återigen i listorna, nu som näst bäste svensk på 114:e plats, 3 timmar och 35 minuter efter Sainz. Däremot så hittar vi inte övriga svenskar i dagens resultatlista.

I totalen leder fortfarande Carlos Sainz, 3 minuter och 46 sekunder före Al-Attiyah/Thörner. De Villiers, Sydafrika ligger tre ytterligare sju minuter bakom och Stéphane Peterhansel ligger på fjärde plats.

I mc-klassen vann som vanligt spanjoren Marc Coma, med en dryg minuts marginal. Bäste svensk blev Thomas Berglund på 25:e plats, drygt 41 minuter bakom. Annie Seel sadlade in på 108:e plats, nästan två timmar efter vinnaren. Henrik Rahm hade en tuff dag med 130:e plats, 2 timmar och 23 minuter efter Coma.

Totalt sett leder så klart Marc Coma, knappt 43 minuter före amerikanen Jonah Street som dessutom åkt på tidsstraff på tre minuter. Thomas Berglund ligger på 23:e plats knappt 2 timmar och 20 minuter efter Coma. Annie Seel ligger på 61:a plats, 4 timmar 38 minuter efter och Henrik Rahm 122:a. nästan åtta timmar på efterkälken.

I morgon är det dags för femte sträckan som går mellan Neuguen och San Rafael. Den är 50,6 mil lång och ses som första veckans tuffaste sträcka.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!