080110-dakarrallyt-chile

Chile vill ha Dakarrallyt

Att Dakarrallyt ställdes in i fredags innebär inte att det inte blir något rally. Senast i raden att anmäla sitt intresse för att anordna rallyt är Chile.

Chiles turismchef Oscar Santelices har erbjudit sitt hemland som möjlig skådeplats för det inställda Dakarrallyt. Chile är dock inte ensamt om att vilja ta rallyt till hemmaplan. I tisdags skrev Teknikens Värld att rallyt var på väg till Europa där det skulle gå genom Ungern och Rumänien. De senaste uppgifterna från ESPN gör gällande att förutom Chile, är även Ryssland, Australien och Kina intresserade av att hålla rallyt på hemmaplan, och att det skulle bli någon gång redan i februari.

Om rallyt hålls i Chile skulle det gå genom den nordliga Atacamaöknen, som beskrivs som världens torraste och ödsligaste plats. Santelices erbjudande är säkerligen inte bara någon vänlighetsgest. Var rallyt en kommer att ta plats kommer det att ge stora inkomster till landet ifråga. Santelices gjorde det mycket tydligt, när han sa till lokal media att den chilenska staten inte kommer att skjuta till några finansiella medel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!