070511_nascar_earnhardt

Chock i NASCAR-serien!

Det kanske inte orsakar några större svallvågor här i Sverige, men i USA är det hett nyhetsstoff: Dale Earnhardt Jr lämnar det team som hans legendariske far med samma namn (+Sr) byggt upp.

Dale Earnhardt Sr var USA:s bäste NASCAR-förare och den mest populäre. När han omkom på Daytona för några år sedan sattes en stor del av nationen i chocktillstånd. NASCAR är den absolut största motorsporten i USA och en av de största sporterna överhuvudtaget vad gäller åskådare och tv-tittare. Hans roll övertogs av sonen Dale Earnhardt Jr som också blivit framgångsrik om än inte i samma omfattning och det var liksom givet att han för alltid skulle tävla i DEI (Dale Earnhardt Int.)-teamet. Dale Earnhardt Jr anses som den mest värdefulla föraren i hela serien och den som sponsorerna vill synas med. Men nu lämnar han stallet som bär hans fars namn. Det handlar om en maktkamp inom teamet. Enligt amerikansk media ville  Junior ville ha kontrollen över teamet tillsammans med sin syster Kelley. På andra sidan Teresa Earnhardt, styvmamma till Dale och fru till hans far vid tiden för dödsolyckan. Teresa sägs ha varit villig att ge Dale/Kelley 51 procent av aktieinnehavet men att en styrelse skulle ha slutlig bestämmanderätt. Det passade inte syskonparet som nu lämnar DEI i slutet av året och det påstås att den öltillverkare som är störste sponsorn följer Dale Earnhardt Jr till vilket team han än väljer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!