Citroën lämnar WTCC – nysatsar i WRC

Citroën har beslutat att lämna WTCC efter nästa års säsong, bara veckor efter att Volvo avslöjade sin satsning i mästerskapet, och istället satsa på WRC med en nyutvecklad bil från och med 2017.

– Med åtta VM-titlar och ett rekord på 94 segrar har Citroën en ohotad framgångssaga i WRC. Rally är en fascinerande sport som testar prestanda, tillförlitlighet och stabilitet. Dessutom är mästerskapet på väg uppåt igen med utökad TV-bevakning och introduktionen av Kina i kalendern, säger Linda Jackson, vd för Citroën.

Citroën kommer att stå över WRC 2016-säsongen för att fokusera på utvecklingen av en ny rallybil till 2017 som bland annat kommer att använda motorteknik från deras WTCC-bil.

Till WTCC 2016 minskar Citroën från tre till två bilar för regerande mästaren José María López och Yvan Muller. Flerfaldiga WRC-mästaren Sébastien Loeb lämnar fabriksteamet och kommer istället tävla för Peugeot i Cross-Country Rally World Cup samt Dakar Rallyt nästa år.

Trots beslutet att lämna mästerskapet är WTCC-teamet fast beslutet att avsluta på topp nästa år när de får motstånd från, bland annat, Volvo.

– Vi kommer att göra det bästa möjliga av våra resurser för att försvara våra titlar med två fabriksbilar. Med en ny ambitiös biltillverkare i mästerskapet förväntar vi oss att motståndet blir ännu hårdare nästa år, säger Yves Matton, teamchef för Citroën i WTCC.

Förutom de båda fabriksbilarna från Citroën lär privatteamet Sebastien Loeb Racing fortsätta med minst två Citroën-bilar 2016.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!