Foto: Citroën

Citroën med försiktiga målsättningar för WTCC 2014

Citroëns satsning på WTCC 2014 kan se ut att vara en massiv satsning på seger med fyrfaldiga mästaren Yvan Muller, niofaldiga WRC-mästaren Sébastien Loeb och trefaldiga TC 2000-mästaren José María López som kontrakterade förare. Men teamchef Yves Matton har satt försiktiga målsättningar för debutsäsongen.

Teamet kommer att tävla med tre C-Elysée under den kommande säsongen, en sedanmodell som är riktad för nya marknader runt om i världen. Bilen är byggd enligt det nya WTCC-reglementet som heter TC1 från och med 2014.

Medan Citroën har skaffat sig ett försprång i teknisk utveckling av bilen då de började så fort reglementet avslöjades menar Matton att de inte kan förvänta sig att vara lika starka som konkurrenterna Honda, RML (Chevrolet) och Lada.

– Vi måste lära oss en hel del, det är en ny disciplin för oss. Vi vill förbättra oss, när vi börjar tävla i en ny kategori är tanken alltid att vinna. Självklart vill vi kunna vinna åtminstone en tävling under andra halvan av säsongen, säger Matton.

Teamet ska återuppta testerna med bilen i nästa vecka inför säsongspremiären i april. Honda planerar att testa sin nya bil senare i januari, Lada i februari medan RML inte kommer köra sin nya Chevrolet Cruze förrän i mars för första gången.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!