Citroën TC! WTCC Foto: Citroën

Citroën och Honda testar nya TC1 WTCC-bilar

Citroën och Honda fortsätter testprogrammet inför årets premiär av WTCC i Marocko. – Vi har varit på Hungaroring och Monza, två banor som inte kunde vara mer olika, säger Xavier Mestelan-Pinon, teknisk chef för Citroëns WTCC-program.

Medan Citroën har testat länge gjorde Honda-teamet JAS Motorsport sitt första test med nya Civic TC1-modellen i Spanien.

– Bilen är riktigt kul att köra. Riktigt snabb i kurvorna med mycket grepp tack vare stora däck och mycket downforce. Bilen reagerar bra på ändringar i inställningarna, det är en utmanande bil att köra, säger Honda-föraren Gabriele Tarquini.

Citroën inledde sina första tester för redan ett år sedan då de konverterade en WRC-bil.

– Vi byggde om en DS3 WRC till en laboratoriebil för att få svar på de frågor vi hade om att jobba med en touring car. Det förarbetet gjorde att vi kunde vara mycket mer effektiva med skapandet ac C-Elysée WTCC-bilen som vi körde för första gången i juli 2013, säger Mestelan-Pinon.

WTCC 2014-säsongen börjar den 13 april. I fjol tävlade ett svenskt team full säsong i form av Nika Racing, där Rickard Rydell gjorde ett inhopp. Volvo Polestar Racing gjorde också ett inhopp i Shanghai där STCC-mästaren Thed Björk körde.

Om det blir några svenskar på startlinjen i år är ännu oklart.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!