Citroën och Sébastien Loeb kör WTCC 2014

Även om vi har förstått att det blir just så, så är det nu officiellt: Sébastien Loeb lämnar gruset för att tävla med Citroën på enbart asfalt. De ska nämligen tävla i WTCC från och med nästa år.

I dag bekräftar Citroën att de från och med nästa års säsong ska deltaga i WTCC (World Touring Car Championship). Inte bara sporadiskt deltagande utan full säsong. Som förare har de ingen mindre än niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb som helt enkelt byter grus mot asfalt.

 Loeb kör i år endast fyra WRC-deltävlingar. Övrig tid lägger han på omvandlingen från rallyförare till racingförare.

 – Jag kan knappt bärga mig från att komma ut på banan i bilen och börja testa. Jag har använt detta övergångsår till att testa olika erfarenheter och att förbättra min körskicklighet på bana. Jag förväntar mig inte att vinna direkt, men jag är fast besluten om att göra det en dag, säger Loeb.

Citroën ser en marknadsföringsmässig vinst i att sadla om till WTCC som körs på alla kontinenter förutom Australien. Deltagandet tros hjälpa märket att utvecklas på lovande och expansiva marknader som Kina, Ryssland och Sydamerika.

 Erfarenheterna från WRC-åren kommer att ge Citroën en bra grund att stå på, inte minst tekniskt sett med den direktinsprutade 1,6-litersturbomotorn från sin DS3 WRC.

 Arbetet med att utveckla WTCC-bilen är redan igång, ett arbete som kommer att trappas upp inom de närmaste veckorna.

 Citroën lämnar dock inte WRC utan deras samarbete med Abu Dhabi är tänkt att förstärkas för fortsatt satsning mot nya rallymål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!