081003-citroën-HYmotion4

Citroëns miljövänliga rallybil – HYmotion4

Franska Citroën, läs Sebastien Loeb, har dominerat rallysporten de senaste åren och vunnit fyra mästerskap. De är nu på väg mot ett femte – och framtiden!

I Paris visar Citroën sin tolkning av hur en miljövänlig rallybil kan se ut. I tillägg till själva tävlingsmotorn finns en 125 kilowatts elmotor och ett stort batteri. Vid bromsning alstras energi som kan användas antingen till att ge bilen extra styrka/vridmoment i korta impulser eller till att köra bilen helt med eldrift.

Det senare är inte aktuellt under körning på specialsträckorna men kan mycket väl användas under transporterna mellan dessa och på serviceplatserna.

Citroën C4 WRC HYmotion4 är bara en studie men fransoserna tror att det kommer att bli ett strängare miljöklimat även för rallybilar och ser den som ett sätt att möta detta.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!