070917-helikopterkrasch

Colin McRaes förre chef i helikopterkrasch

Bara ett dygn efter att Colin McRae dödskraschat i helikopter gick hans förre chef i Subarus rallystall, David Richards, i backen med sin helikopter. Richards hade dock tur som överlevde.

David Richards var inte bara chef för Colin McRae när denne blev världsmästare 1995, de var också nära vänner. När dödsbudet kom valde David Richards att lämna Belgiens Grand Prix. Richards ska nästa år sätta upp sitt eget F1-team, Prodrive. När Richards tillsammans med sin fru Karen närmade sig Stansteds flygplats i England small det till bak i helikoptern. Han pratade just då med flygledartornet och informerade om nödsituationen. Därefter slutade helikoptern att fungera men David Richards lyckades ta ner den på backen där den därefter lade sig på sidan. Både Richards och hans fru kunde lämna vraket oskadda och räddningstjänsten var snabbt på plats.

- Ibland har du tur, ibland inte, kommenterade David Richards. Det var väldigt synd att Colin inte hade turen på sin sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!