Cyan Racing kör Lotus i Swedish GT med en prins, en världsmästare och en skandinavisk mästare bakom ratten

Nu börjar det hända grejer sedan Lotus ingår i Geely-koncernen som nyligen formade en ny motorsportavdelning. Prins Carl Philip, Thed Björk och Richard Göransson ska nämligen köra i Swedish GT i år – i en Lotus Evora.

I höstas förvärvade Geely, som sedan 2010 äger Volvo, majoriteten av aktierna i brittiska sportbilstillverkaren Lotus. Sedan dess har spekulationerna varit vilda. Kommer vi att få se en Volvo med Lotus-gener? Kommer vi att få se en Lotus inbäddad med Volvos säkerhetstänk?

Ännu är vi inte där, men en första effekt av affären är nu officiell.

I dag meddelar nybildade Geely Group Motorsport att de och samarbetspartnern Cyan Racing tillsammans bildar Lotus Cyan Racing som ska ställa upp i årets säsong av Swedish GT.

Det är ingen dålig föraruppsättning de lyckats få ihop i prins Carl Philip, regerande WTCC-mästaren Thed Björk och femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson. Prinsen kommer att agera huvudförare i stallet medan de båda övriga till och från under säsongen dyker upp som teamkamrater till honom.

Bilen de ska tävla i är en Lotus Evora GT4, 1 200 kilo bil med lättviktschassi och kaross i kompositmaterial och kolfiber. Den är utrustad med en icke överladdad V6-motor på 3,5 liter som via en sexväxlad sekventiell låda ger bakhjulen 360 hästkrafter och 445 newtonmeter att leka med.

– Jag är väldigt glad att fortsätta tävla i Swedish GT med Cyan Racing, särskilt i den här nya och spännande formen med en Lotus-racerbil och med två väldigt erfarna och starka lagkamrater. Mitt mål är att utmana om GTB-klassens titel och jag är övertygad om att vi har vad som krävs för att uppnå det, säger prins Carl Philip.

Swedish GT 2018

04-05/5 Knutstorp

16-17/6 Anderstorp

07-08/7 Falkenberg

18-19/8 Karlskoga

21-22/9 Mantorp Park

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!