Cyan Racing ska tävla med Lynk & Co 03

I en ”hemlig” film avslöjas nya Cyan Racings nya giv – Lynk & Co. Det handlar alltså om standardvagnsracing med Volvos syskonmärke.

I våras meddelades att Volvo och Polestars motorsportavdelning försvinner för att ersättas av Geely Group Motorsport

 som kommer att ansvara för samtliga motorsportsatsningar inom koncernen. I dag får vi reda på lite mer då Cyan Racing, som tidigare rattade Volvo Polestar-bilar i WTCC, har släppt en kort film som avslöjar lite mer om vad framtiden har att bjuda på.I filmen får vi se en ny namnkonstellation i Lynk & Co Cyan Racing. Cyan Racing och Geelys bilmärke, tillika Volvos syskonmärke, Lynk & Co slår alltså ihop sina påsar.Tittar vi vidare i filmen, där vi får följa med en drönare på ett hemligt uppdrag inne hos Lynk & Co Cyan Racing, får vi se Thed Björk i en simulator. Och ännu en bit in i filmen kommer får vi följa med in till det allra hemligaste. Vi får först se en vit Lynk & Co 03, och kort därefter ännu en, denna gång lackerad i Cyan Racing-blå kulör.

Mycket mer än så får vi inte se, men det räcker för att vi ska veta att Cyan Racing kommer att deltaga i ett standardvagnsmästerskap med Lynk & Co och deras modell 03, den nya sedanmodell som nyligen presenterades. Volvo är för Cyan Racing ett avslutat kapitel, även om vi ser fler Volvo-bilar i filmen.Vilken racingserie som Lynk & Co Cyan Racing ska köra i återstår att se. Om en dryg månad får vi reda på mer, bland annat om det är WTCR (tidigare WTCC) som är aktuellt eller inte.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!