080929-dahlgren-stcc

Dahlgren segrade i STCC-finalen

STCC-finalen brukar vara dramatisk och blev det även i år. Robert Dahlgren segrade i sin Volvo C30 men bakom honom hände det saker!

Racet kom till stor del att handla om fighten i Teammästerskapet. Janne Nilsson var överladdad, gjorde en magisk start, och var i första sväng i ledning från tredje startled. Han tvingades ge sig mot Volvobilarna på sjätte varvet men höll Fredrik Ekblom bakom sig. "Flash" ödelade dock själv sin helg när han vid depåstoppet körde in i fel box och ställde sig hos Honda! Han fick åka ut och göra ett extra varv och fick sedan även straff för sin miss. Utan detta hade kampen om teammästerskapet varit hetare eftersom Robin Rudholm, tvåa över mållinjen, straffades med +30 sekunder för ojust körning och West Coast Racing-föraren hamnade utanför topp tio. Tommy Rustad, Volvo C30, var med i tätfighten, det brukar han vara i finalracet på Mantorp. Men han tvingades bryta då framvagnen plötsligt gav upp mitt på start och mål-rakan. Han fick se sin teamkamrat Robert Dahlgren ta segern, Volvos andra för i år.

Redan klare mästaren Richard Göransson fick nöja sig med en sjätteplats i mål men var inte ledsen för det. Den årliga teamfesten i Vadstena väntade...

Resultat, STCC-finalen 2008, Mantorp Park 

1) Robert Dahlgren, Volvo

2) Fredrik Ekblom,BMW

3) Thed Björk, Honda 

4) Johan Stureson, Peugeot

5) Thomas Schie, Chevrolet 

6) Richard Göransson, BMW

7) Roger Eriksson, Seat

8) Tomas Engström, Honda 

9) Tobias Johansson, Mercedes

10) Jan Flash Nilsson,BMW

Förarmästerskapet, STCC 2008 

1) Richard Göransson, 67

2) Fredrik Ekblom, 60

3) Thed Björk, 57

4) Robin Rudholm, BMW, 48

5) Robert Dahlgren, 41

6) Jan Nilsson, 28

7) Thomas Schie, 26

8) Tomas Engström, 21

9) Tommy Rustad, Volvo, 19

10) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 17

Teammästerskapet, STCC 2008 

1) West Coast Racing, BMW, 108

2) Flash Engineering, BMW, 96

3) Honda Racing, 78

4) Polestar Racing,Volvo, 60

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr