080117-dakar-sydamerika

Dakarrallyt flyttar till Sydamerika

Efter att årets Dakarrally ställdes in har platser i världens alla hörn föreslagits som rallyts nya hemort. Nu verkar det vara bestämt att rallyt flyttar till Sydamerika med en sträckning mellan Chile och Argentina.

Det är Autosport.com som har fått nys om att Dakarrallyts arrangör, ASO, har skrivit under ett kontrakt med ett argentinskt PR-företag för att ge rallyt en nystart. Därmed skulle rallyt flytta från den, till vissa delar problemhärjade afrikanska kontinenten, till andra sidan Atlanten. En möjlig sträckning ser ut att bli från Argentina till Chile och tillbaka. Det blir inget rally redan i år, som det tidigare trotts. Starten ser ut att gå den 1 januari, vilket år det blir är inte säkert, men det mest sannolika är väl att det blir redan nästa år. Därmed återgår man till det traditionella startdatumet.

Det har funnits många förslag på en ny sträckning för Dakarrallyt. Det har talats om Dubai, men det hade blivit för kort. Mitsubishi och KTM ville köra hela vägen från Paris till Peking, men eftersom man planerar att köra i januari hade det kanske blivit lite kallt. ASO utredde även möjligheten att köra endast i Marocko, de planerna lades ner då terroristhotet ansågs kvarstå så nära gränsen till Mauretanien. Det var även tal om att hålla rallyt i Östeuropa eller Australien. Men nu verkar det alltså vara bestämt att Dakarrallyt hamnar i Sydamerika. Frågan som återstår är vad det då ska kallas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!