060905_carlsson

Daniel Carlsson till Camaro Cup

Camaro Cup har under året haft en gästbil med sig till varje tävling som en inbjuden förare fått köra. Till finalen på Ring Knutstorp kommer rallystjärnan Daniel Carlsson köra den bilen.

Daniel Carlsson har haft en säsong med blandade resultat sedan segern i Rally Portugal förra året. En pallplats i svenska rallyt blev det dock där han kom trea i vintras. Nu ska han för första gången i karriären köra banracing och det i Camara Cups gästbil, den som Teknikens Världs medarbetare Edward Sandström vann med förra helgen.

– Det ska bli väldigt spännande, säger Carlsson. Det är första gången jag kör banracing, det har ju bara blivit rally genom åren, har väl med kulturen i Säffle att göra.

I det Finska VM-rallyt åkte han av med buller och bång och fick bryta tävlingen men det har han lagt åt sidan nu.

- Det går inte att gå omkring och gräma sig över det hur länge som helst. Det var en stor besvikelse men underlaget var förrädiskt och när jag tittat på avåkningen på video ser jag att bilen blev otroligt överstyrd och bara fortsatte ut i skogen, säger han.

Just nu jobbar han på att få en styrning i något av toppstallen i nästa års VM. Det kan även bli en start i klassiska RAC-rallyt (brittiska rallyt).

- Det går i Wales i år och därifrån har jag goda minnen, jag vann junior-VM-tävlingen där 2003, säger Carlsson men tillägger att han inte vet om han kommer starta där ännu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!