060313_rally_irland

Daniel Carlsson trea i Rally Ireland

Daniel Carlsson blev trea efter en mycket olycksförföljd helg i Rally Ireland. Värmlänningen drabbades av punktering och bensinstopp men lyckades ändå ta sin andra pallplats för säsongen i en Mitsubishi.

Värmlänningen Daniel Carlsson tog sin andra pallplats för säsongen genom att bli trea i Rally Ireland, en tävling som kandiderar om att få en plats i VM.

Svensken hade kunnat vara ännu högre upp om han inte redan första dagen fått en punktering. När han skulle byta däcket gick mutterdragaren sönder så det tog hela fyra minuter. Senare på dagen gick vindrutetorkarna sönder och de åkta rakt fram i ett vägbyte vilket kostade ytterligare en minut. 

Vid målgången körde de dessutom slut på bensinen eftersom tankmätaren visade fel så de fick skjuta bilen över mållinjen! Daniel med kartläsaren Jonas Andersson fortsätter nu till Portugal för att köra rally där nästa helg, då i en Subaru Grupp N istället för den Mitsubishi WRC de använde i helgen. Hemmaföraren Eugene Donnelly i en Toyota Corolla WRC vann tävlingen

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!