Daniel Roos kör brittiska Formel Renault 2006

Racingtalangen Daniel Roos som bland annat tävlade i Stockholm Motosport Games i helgen kommer köra brittiska Formel Renault kommande säsong. Han har skrivit på för Nexa-teamet vars teamchef tidigare har haft förare som Kenny Bräck.

Unge Sundsvallsföraren Daniel Roos rankas som en av landets främsta racingtalanger, och i år ska han mäta sina krafter mot de främsta i Storbritannien. Roos har skrivit på för Nexa-teamet och kommer att köra engelska mästerskapet i Formula Renault. Roos fick förra året inte mindre än fyra utmärkelser för sina insatser på racerbanorna, bland annat Rickard Rydell Awards, Men Roos får hårt motstånd i mästerskapet, inte minst av en annan svensk, Sebastian Hohenthal, som tävlar för Fortec. Det teamet drivs av Richard Dutton som tidigare matchat fram bland andra Kenny Bräck och Fredrik Ekblom i formelbilsracing.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!