Dansk seger och svensk mästerskapsledning i TCR

De nordiska framgångarna fortsätter i TCR som tävlade på Salzburgring i helgen. Dansken Michel Nykjaer segrade i andra tävlingen medan svenskteamet WestCoast Racings Gianni Morbidelli leder mästerskapet.

Glädjen var dessutom dubbel för WestCoast Racing i första tävlingen där amerikanaren Kevin Gleason tog sin första seger någonsin och blev därmed den åttonde segraren i TCR på 12 tävlingar.

Gleason startade från pole och tog segern framför SEAT-förarna Stefano Comini och Andrea Belicchi.

I andra tävligen gjorde Nykjaer en stark start och tog ledningen från andra startrutan. Dansken ledde sedan tävlingen hela vägen in i mål medan kampen om placeringarna bakom honom var hård.

Tidigare mästerskapsledaren Stefano Comini hade en tung dag och blev bestraffad för tjuvstart. SEAT-föraren lyckades köra upp sig till åttonde plats men tappade viktiga poäng på Morbidelli.

Morbidelli var aldrig inblandad i den absoluta tätstriden i de båda tävlingarna, men säkrade viktiga poäng i och med en tredjeplats i andra tävlingen.

WestCoast Racing-föraren leder med 18 poäng över Comini, med spanjoren Pepe Oriola på tredje plats, 22 poäng bakom Morbidelli.

TCR fortsätter den 21 juni på Sochi Autodrom i Ryssland.

Race 1 – Topp 5

1 Kevin Gleason Honda Civic 15 varv

2 Stefano Comini SEAT León +2.838

3 Andrea Belicchi SEAT León +5.109

4 Jordi Gené SEAT León +5.595

5 Gianni Morbidelli Honda Civic +5.919

Race 2 – Topp 5

1 Michel Nykjaer SEAT León 15 varv

2 Pepe Oriola SEAT León +0.436

3 Gianni Morbidelli Honda Civic +1.429

4 Sergey Afanasyev SEAT León +1.838

5 Andrea Belicchi SEAT León +2.598

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!