071113-stcc-seat-danskt

Danskt Seat-team till STCC nästa år

Ett danskt Seat-team är intresserat av STCC. Den gångna säsongen har Team Sturup Raceway drivit två Seat-bilar i danska DTC och tittar nu på den svenska motsvarigheten.

- STCC är ett bra mästerskap och för oss som team så tittar vi just nu på olika alternativ, säger Team Sturup Raceways manager Flemming Schleimann.

Team Sturup Raceway har tävlat i danska mästerskapet DTC sedan 1999 och tittar nu på att köra i STCC. 

- Det är ingenting klart. Det är den tiden på året då vi undersöker olika alternativ. Vi kör två STCC-race på vår hemmabana och har fått se vad STCC är på ett helt annat sätt i år, och självklart är det ett intressant alternativ, säger Flemming Schleimann. 

Med förarna Carsten Leveau (sexa i privatcupen) och Gunnar Kristensen (fyra) skulle teamet i så fall ställa upp i svensk racings kungaklass kommande säsong. 

- Förarna och bilarna kommer att vara desamma, bekräftar Flemming Schleimann. 

Team Sturup Raceway äger två Seat-bilar utan motorer. I en deal med Seat leasas motorerna av teamen. Nästa år kommer det att bli möjligt för teamet att hyra in dieselmotorer till bilarna som visat sig vara konkurrenskraftiga i VM-serien WTCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!