100531-indycar 500 2010

Dario Franchitti vann Indy 500

Skotten Dario Franchitti tog sin andra seger på Indy 500 där han segrade före Dan Wheldon. Dubbelt brittiskt i topp i den amerikanska klassikern.

Loppet avgjordes när Mike Conway och Ryan Hunter Reay hade en massiv krasch och det blev gul flagg. Det gjorde att Franchitti inte behövde gå i depå för ytterligare en tankning. Det gjorde däremot Tony Kanaan som gjort en heroisk uppkörning till andraplats men tvingades att göra en snabb tankning med bara fyra varv kvar.

Ytterligare en britt, Alex Lloyd, var trea över mållinjen men han, liksom Scott Dixon och Danica Patrick hade passerat Marco Andretti under gul flagg då omkörning är förbjuden.

Två timmar efter målgång fick Andretti tillbaka sin tredjeplats och de tre övriga flyttades ned ett hack i resultatlistan.

För teamägaren Chip Ganassi var det en stor helg. Först Franchittis seger, sedan tog Kurt Busch hem segern i NASCAR-loppet på Charlotte senare på kvällen. Snacka om storslam.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!