060929_stcc

Det återstår bara 28 varv av årets STCC

På Mantorp i helgen ska det avgöras – ska Thed Björk ta sin första seger eller kan de två senaste årens mästare Richard Göransson vända på steken. – Svårt, men jag vet vad jag måste göra, säger Richard Göransson.

Säsongen startade den 14 maj på Ring Knutstorp och till helgen sätter vi punkt för årets STCC. Till finalen på Mantorp kommer Thed Björk som ledare, hela nio poäng före tvåan Richard Göransson. Det krävs med andra ord nästan ett mirakel för att de två senaste årens segrare ska kunna ta sin tredje titel.

– Oddsen är kanske inte på min sida, men jag sprudlar av körglädje. Det är ju fortfarande poäng att köra om och chansen finns där, säger Göransson.

Och det är inte första gången de två Örebroförarna kamperar mot varandra. I inbördes möten är ställningen 11–10 till Richard Göranssons fördel. Men bara ett par gånger tidigare har Göransson vunnit med den marginal han nu måste göra för att bli mästare.

– Och de gångerna har jag drabbats av materialfel eller att någon konkurrent kört av mig, säger Björk segervisst.

Förutsättningarna är enkla. Thed Björk vinner mästerskapet om han kommer sjua i racet – oavsett var Göransson då blir placerad. För att Richard Göransson ska vinna STCC krävs en seger samtidigt som Thed Björk får vara bäst åtta.

Med andra ord ser läget svårt ut för Göransson, men inte riktigt avgjort.

– Absolut inte. Jag tänker inte vara någon åskådare i finalen. Göransson kan säkert lyckas vinna. Min taktik blir att ladda hårt i kvalet, och sedan att avvakta och köra säkert, säger Björk till stcc.se.

Göranssons taktik är attackinriktad. 

– Jag skiter i om jag blir tvåa eller trea, på söndag går jag bara för seger. Vinna eller försvinna är väl en bra sammanfattning av helgens taktik.

Trea inför helgens avslutande race är holländaren Duncan Huisman, som har som mål att ta säsongens enda seger i finalen.

Upplagt för hårdkörning alltså.

STCC-förarmästerskapet, inför finalen:

1. Thed Björk 54 poäng.

2. Richard Göransson 45 poäng.

3. Duncan Huisman 37 poäng.

4. Fredrik Ekblom 26 poäng.

5. Robert Dahlgren 26 poäng.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!