060901_huisman

”Det blir ett avgörande på Mantorp"

STCC:s flygande holländare Duncan Huisman tar ett djupt andetag. Två race återstår – han ligger trea och har 13 poäng upp till ledande Thed Björk.

-Vi kommer inte att spela fult, men Thed kommer inte att vara före mig i mål, den saken är klar, säger Huisman.

Han har bjudit på uppvisning och varit enastående i de två senaste deltävlingar i STCC. På Anderstorp körde han upp sig från 17:e plats till tvåa, på Karlskoga förra helgen från sista plats till tvåa. 

– Jag känner mig i bra form. Inget kommer att kunna ändra på det. Nu vet jag vad som krävs i STCC, taktiken är spikad för de två sista racen. 

– Hur ser taktiken ut? 

– Vi kommer inte att spela fult om det är det du menar. Mer tänker jag inte säga… 

Duncan Huismans team westCoast Racing var hetast på Knutstorp senast i premiären. Då var Robin Rudholm dominant och skulle i princip bara defilera i mål. Men två kurvor innan målgången kom Thed Björk som skjuten ur en kanon. Utmanade, satte hårt åt och Rudholm parkerade i gruset. 

Duncan Huisman hade problem med inställningarna på sin bil. 

– Robin var grymt snabb på Knutstorp senast, jag hade en del problem, men vi har fixat det nu, så allt talar för att det ska gå bra. 

Huisman får inte släppa Thed Björk. Han måste placera sig två placeringar framför honom för att ha en chans att ta hand om mästartiteln i finalen på Mantorp. Om han inte vinner eller kommer tvåa och Thed då placerar sig antingen tvåa eller trea. Poängskalan 10, 8, 6, 5, 4 osv. gör att en pallplats placeringen före Thed räcker. 

– Vi siktar på en seger då lever mästerskapet. Vi tänker göra allt för att få till ett avgörande på finalen, avslutar Huisman.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!