090327-diffuser-f1-avslag

Diffusa problem tillfälligt lösta i Formel 1

Efter besiktningen inför Australiens Grand Prix lämnade Ferrari, Renault och Red Bull in protest mot Brawn GP, Williams och Toyota. Nu är den avslagen. Tills vidare!

Det handlar om den så kallade diffusern längst bak, nedtill, på Formel 1-bilarna. Den leder luftströmmar och skapar marktryck, downforce. De protesterande teamen menade att diffusern var för hög på de aktuella bilarna. Men de som skötte besiktningen i Australien tyckte annorlunda och bestämde sig för att den var okej på samtliga aktuella bilar. Det innebär inte att problemet är ur världen. Ferrari, Renault och Red Bull säger att de ska gå vidare i ärendet och då måste det behandlas av World Motor Sport Council, alltså FIA:s egen domstol. Detta kan i så fall inte ske förrän efter Malaysias Grand Prix vilket innebär att Brawn GP, Williams och Toyota fortfarande riskerar att förlora de eventuella poäng de tar i de två inledande tävlingarna.

Formel 1 jobbar hårt för att förlora respekten just nu.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!