Foto: Erik Andrén

Direktrapport: Svenska Rallyt

En av Sveriges tveklöst största motorsporthändleser är Svenska Rallyt, som just nu pågår i skogarna i Värmland och Dalarna. Teknikens Världs Erik Andrén är på plats på klassiska rallysträckan SS13 Fredriksberg.

Hej Erik! Hur är läget i rallyskogarna?

Hej Erik! Det är alldeles utmärkt! En lite molnig morgon har ersatts av en förmiddag med strålande sol. Mellan tre och fem minusgrader. Perfekt!

Låter härligt! Hur ser rallyvägarna ut?

Jodå, det är vinterväglag, men snövallarna är inte riktigt så stora som de var exempelvis i fjol. Vintern kom ju sent i år. Sträckan Fredriksberg, som jag står vid, körs två gånger, som SS13 och SS17. Kanske kan det bli lite knepigare underlag tills det att sträckan körs andra gången, i eftermiddag, då lär än mer grus ha tittat fram genom isen.

Hur går det i rallyt då? Hur går det för svenskarna?

Det är dubbelt finsk i toppen. Jari-Matti Latvala i Ford leder, men Mikko Hirvonen, som ju i år kör Citroën, knappar in på sträckan här. Det skiljer 18 sekunder just nu. Norrmannen Petter Solberg är trea. 

För svensk del ligger vårt WRC-hopp Patrik Sandell på en åttondeplats, en liten bit från täten. Men det är fortfarande bästa Mini-förare. Det sägs att Sandell gjort en del förändringar till i dag för att hänga med bättre, men han fick ändå bara just åttonde tid på sträckan. P-G Andersson ligger på 14:e plats i Proton, som ju inte är en WRC-bil.

Okej! Tack för rapporten Erik, ha en fortsatt trevlig helg!

Tack själv! Det ska jag ha, jag är ju till stor del uppväxt här i Fredriksberg, så jag ska försöka njuta av att vara "hemma" under resten av helgen. Vi ses till veckan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!