DMS presenterar Porsche Carrera Cup-satsning

På Cirkus i Stockholm drogs i dag ridån upp för Danielsson Motorsports Porsche Carrera Cup-satsning, 2007. Förutom F1-aktuelle Alx Danielsson kommer Jan Brunstedt, Jan West och Carl-Olov Carlsson att köra för DMS.

Yngst i stallet blir Carl-Olov Carlsson, 18-åringen som kommer från Frövi strax utanför Örebro. Carl-Olov, som slutade på en sjätteplats i Carrera Cup förra året, ingår också i DMS ungdomsutvecklingsprogram, Young Gun Programme.

Jan Brunstedt är med sina 57 år åldermannen i teamet. 

– Jag siktar på att ta mig upp på pallen i år, säger Jan Brunstedt. Bilarna och tekniken utvecklas men som förare är det lätt att köra på i samma hjulspår. Med Alx kommer jag att kunna fortsätta utvecklas.

En överraskning i stallet är Jan West, en 51-årig byggherre från Stockholm med bakgrund inom ridsporten som nu tar steget över till en av Sveriges tuffaste racingklasser.

Danielsson Motorsports stora stjärna är Alx Danielsson. Alx kommer att köra en av DMS bilar i de tävlingar som inte kolliderar med hans internationella engagemang.

Vad Alx Danielsson kör internationellt i år är fortfarande oklart. Han siktar på F1-test men utesluter inte att tävla i till exempel Champ Car. I flera internationella tidningar kopplas han fortfarande samman med GP 2-klassen och  stallet BNC Competition men Alx själf förnekar detta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!