Dödsolycka i Monte Carlo-rallyt

Rally-VM fick sämsta tänkbara upptakt. En åskådare avled i samband med att Hyundais Hayden Paddon åkte av vägen i slutet av första sträckan.

Hayden Paddon fick sladd på bilen när han överraskades av blixthalka, så kallad svartis, och åkte in i bergväggen som kantade sträckan. Av TV-bilder att döma befann sig dock den omkomne åskådaren en bit ovanför men faller ner på vägen. Det ser inte ut som om han träffas direkt av bilen, möjligen av delar från den.Sträckan ströks och Hyundai tog Paddon ur tävlingen.Det är ändå Hyundai i ledningen efter första dagen genom Thierry Neuville, nästan åtta sekunder före Sébastien Ogier i Ford Fiesta.

Uppdatering

Som en av er besökare uppmärksammat oss på, vilket syns i filmen ovan i reprisen inifrån bilen, sitter den omkomne, troligtvis för att fotografera, vid vägkanten redan innan Hayden Paddon glider av vägen. Olyckligtvis träffar bakänden av bilen mannen som slungas upp i luften.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!