DRAGRACE: Världens snabbaste häst mot V8 Thunder Car

Alx Danielsson har plockat ut sin tävlingsbil för att se om hästkrafterna räcker för att slå en äkta hästkraft, nämligen fästmön Sandra Håkanssons American Quarter Horse – världens snabbaste häst.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Teknikens Värld-bloggaren och tävlingsföraren Alx Danielsson har släppt en film där han och fästmön Sandra Håkansson gör upp om vem som är snabbast i familjen. Alx sitter bakom ratten på sin V8 Thunder Cars-bil, en Mopar Dodge Challenger med 6,4-liters V8 på omkring 500 hästkrafter och som gör 0-100 km/h i trakterna runt tre sekunder.

Sandra å sin sida sitter i sadeln på sin häst Smoke Squall som inte är vilken häst som helst. Hästen är nämligen en American Quarter Horse, den amerikanska hästras som ofta benämns världens snabbaste häst, eller till och med världens snabbaste atlet.
Rasen är erkänt snabb och rankas som den snabbaste över kvartsmilen (402 meter, quarter mile, därav rasens namn). Det finns exemplar som har klockats för toppfarter på otroliga 88,5 km/h.

– Det är organiskt mot mekaniskt, säger Alx Danielsson lite skämtsamt när teknikensvarld.se ringer upp honom.

Vilken typ av hästkraft vågar du sätta en slant på innan du ser filmen som är av det udda men sevärda slaget?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!