060516_dragracing

Dragracing i Kungsträdgården

Den 10 juni kommer metanoldoften ligga tung i Kungsträdgården. 0-20,1 meter avverkas på svindlande tider. Reaktionstider ner mot en 10 000-dels sekund att noteras.. Då körs en uppvisning i juniordragracing i samband med Kamasa Tools Mechanic Challange.

I juniordragracing används både trimmade och otrimmade gräsklipparmotorer. De snabbaste drivs med etanol. Normalt körs bilarna en sträcka på 201 meter. De snabbaste bilarna kommer i vanliga tävlingar upp i en hastighet av 130 km/h och accelererar 0-100 km/h på 5,5 sekunder. Förarna är mellan 8 och 18år. Ett handikappsystem gör att förare i olika åldrar och klasser kan mötas i samma heat. I Kungsträdgården, när Kamasa Tools Mechanic Challange avgörs, är banans längd kortad till en tiondel, 20,1 meter. Syftet är att ge publiken ett smakprov på vad juniordragracing handlar om, säger Janne Sjöberg, ordförande i JDRF, Junior Dragracing Föreningen. ´

Fem team är klara för tävlingen, från både Stock- och Modified-klassen (otrimmat och trimmat)

Lördagen den 10:e juni går tävlingen av stapeln i Kungsträdgården, mellan klockan 11.00 -17.00.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!