Foto: V8 Supercars

Dramatik under näst sista V8 Supercars-helgen

Säsongens näst sista V8 Supercars-helg på Philip Island bjöd på dramatik i samtliga tre tävlingar. Titelrivalerna Jamie Whincup, Craig Lowndes och Mark Winterbottom var inblandade i hårda kamper om segrarna.

I helgens första tävling, som körs över 120 kilometer med stopp vid hälften och omstart med rullande start, var det dock Holden Racing Team-föraren Garth Tander som drog längsta strået efter att titelrivalerna var involverade i incidenter. 

Till andra tävlingen, som körs över 100 kilometer, var det Lowndes som överraskade med seger från åttonde plats och kastade sig förbi stallkompis och titelrival Whincup i slutskedet av tävlingen.

Whincup tog dock revansch i tredje och sista tävlingen, även den på 100 kilometer, där han tog tillbaka ledningen i både tävlingen och mästerskapet från Lowndes, som dessutom fick se sig passerad av Ford Performance Racing-föraren Winterbottom i tävlingen.

Garry Rogers Motorsport, som nästa år kommer att döpas om till Volvo Polestar Racing Australia, hade en tung helg. Alexandre Prémat kraschade hårt i första tävlingen, se bild nedan, och Scott McLaughlin tappade till elfte plats i mästerskapet efter att inte lyckats ta sig in i topp tio i någon av de tre tävlingarna.

En tävling återstår för året som körs i Sydney den åttonde december. Whincup leder med 20 poäng över Lowndes och 124 poäng över Winterbottom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!