Dramatisk Porsche-krasch för Henrik Skoog

Vi berättade tidigare i dag att Gustav Malja tog sin första podiumplats i tyska Porsche Carrera Cup. Men det finns dåliga nyheter från samma tävling. Henrik Skoog kraschade rejält.

Det var i helgens andra heat som olyckan skedde. Skoog krokade ihop med amerikanen Jake Eidson på det sjätte varvet. Båda bilarna gick in i muren på höger sida och slungades sedan tvärs över banan där Skoog slog i även bakdelen på sin Porsche. Loppet rödflaggades.

Foto: Kraeling-Foto

Skoog fördes till Hockenheims medicinska center men förflyttades senare till sjukhus i närbelägna Ludwigshafen. Där konstaterades att han inte hade några skador men hölls kvar över natten för observation.Svensken kom till Hockenheim med chans på en totalplacering bland de fem bästa. Man han bröt första heatet med punktering och sedan kraschen i heat två. Han slutade nu på tionde plats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!