DTM ändrar regler för Mercedes

DTM-organisationen har för första gången på 30 år ändrat reglementet mitt under säsong för att Mercedes ska kunna utveckla sin C-Coupé och komma ikapp konkurrenterna.

Beslutet tog gemensamt i går vid ett möte mellan DTM-organisationen, Audi, BMW och Mercedes rapporterar Motorsport Aktuell.

Detta innebär att Mercedes får bryta homologerings-deadlinen vad gäller att utveckla nya delar fram till 28 september och dessutom genomföra en egen testdag. Audi och BMW får inte utnyttja dessa undantag och har sina aerodynamiska delar till RS5 och M4 frusna enligt reglementet fram till slutet av 2015.

Mercedes-förarna har haft stora svårigheter i årets tre första tävlingar, förutom Christian Vietoris seger i regnkaoset på Oschersleben. C-Coupé-modellen har rapporterats vara runt fyra tiondelar per kilometer långsammare än Audi och BMW.

Nästa DTM-tävling körs på Norisring 29 juni.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!