090119-f1-renault-williams

Dubbel F1-debut i Portugal

Formel 1-premiärerna och testerna intensifieras. I morse presenterade Renault och Williams sin bilar för 2009.

FW31, Williams Formel 1-vagn för säsongen 2009, presenterades under enkla förhållanden på ett regnigt Algarve Motor Park. Bilen ska i samma veva göra sin premiär på bana och det i en lackering som kommer ändras inför årets första Grand Prix i Australien i slutet av mars.

Testföraren Nico Hulkenberg poserade under releasen. Hans anställning luktar inte direkt jobb då tester av bilar i år förbjuds när väl säsongen drar igång. De testtillfällen som ges är de i anslutning till Grand Prix-helgerna.

På samma plats men en smula mer påkostad var Renaults lansering av sin bil – R29 – där förarna Fernando Alonso och Nelson Piquet närvarade med sällskap av stallchefen Flavio Briatore.

Även Renaults bil kommer ändra utssende inför premiärloppet. Noterbart är att R29 har den "hajfenevinge" som var vanligt förekommande på flera bilar under 2008.

Testsessionerna på Algarve Motor Park är nu i full gång – McLaren och Toyota är redan på plats.

EXTRA! Bilderna på det nedre bildspelet är från måndagens tester.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!