091111 blomqvistforsman

Dubbel svensk triumf

De svenska Formel Renault-förarna Philip Forsman och Tom Blomqvist visar framfötterna internationellt när racingsäsongen 2009 går mot sitt slut.

När säsongen avrundas går det sista tåget i jakten på sitsar och kontakter för nästkommande år. Svenskarna Philip Forsman och Tom Blomqvist, som båda deltagit i den svenska Formel Renault-säsongen i år, gjorde fantastiska gästspel i utlandet  den gångna helgen.

Philip blev inbjuden av International Formula Masters organisation för att delta i helgens träningspass på Hungaroring utanför Budapest i Ungern. Philip tackade och slog till med bästa träningstid 1,45,900 – hela 1,2 sekunders marginal ned till tvåan Nico Müller.

– Bilen är den värsta i racingväg jag har kört, berättade han efter sessionen.

I och med resultatet hamnar Philip i ett bra förhandlingsläge. Siktet är inställt på att köra serien de två kommande åren för att sedan avancera till GP2 - den officiella supportklassen tll Formel 1. Vinnaren av 2010 års mästerskap vinner förutom titeln även ett test i en GP2-vagn.

International Formula Masters är en entypsklass med bilar tillverkade av Tatuus utrustade med sugmotorer från Honda på 250 hästkrafter.

På engelska Rockingham Motor Speedway i Northamptonshire kontrade den blott 15-årige Tom Blomqvist med en dubbelseger under sitt gästspel i Formula Renault UK Winter Cup. Av bara farten slog han också till med snabbaste varvtid 1,16,040. Tom körde en bil tillhörande Fortec Motorsport, vilka han också hoppas få en sits hos till 2010.

– Jag gjorde bra starter i både tävlingarna och sedan gällde det att hålla bra varvtider, summerade Tom efter loppet.

Vi på Teknikens Värld har under säsongen 2009 uppmärksammat de båda förarna. Det i egenskap av jurymedlemmar i Ronnie Peterson Trophy – en utmärkelse som tilldelats den förare i Formel Renault-serien som på bästa sätt kört i den svenske Formel 1-förarens anda.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!